Ajankohtaista

Kokemustieto ja kokemusasiantuntijuus ammattilaisten voimavaraksi – koulutukset ovat käynnistyneet Lapin sairaanhoitopiirin mielenterveys- ja päihdepalveluissa

Asiakkaan aseman vahvistaminen on yksi terveydenhuoltolain keskeinen tarkoitus. Asiakaslähtöisyyttä ja asiakkaiden osallisuutta voidaan edistää muun muassa kokemusasiantuntijatoiminnalla. Kokemusasiantuntijuuden hyödyntäminen palvelujärjestelmässä nostaa asiakkaiden äänen vahvemmin esille.

Koulutuksen tavoitteena on tehdä kokemustiedon sekä kokemusasiantuntijuuden merkitystä ja hyödyntämisen mahdollisuuksia tutummaksi mielenterveys- ja päihdetyötä tekeville ammattilaisille. Tavoitteena on myös antaa uutta ja täydentävää näkökulmaa ammattilaisten työskentelyyn, sekä asiakas- että kehittämistyössä.

Koulutus toteutetaan saman sisältöisenä psykiatrian klinikan osastoilla ja Valtakadun avohoidon tiloissa, jolloin mahdollisuuksia osallistua koulutukseen on useita. Koulutuksen toteutusaika on syyskuu-joulukuu 2017.

 

Elävä kirjasto kohtaamispaikassa Mielenterveysviikolla 22.11.2017 klo 13.00-15.00. Elävät kirjat kertovat kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, päihderiippuvuudesta sekä päihdeperheessä kasvamisesta.