Syksyn kurssit – ilmoittautuminen alkanut

Vahvaxi masennuksen jälkeen -kurssi

Vahvaxi -kurssilla tavoitellaan itsetuntemuksen lisäämistä sekä selviytymiskeinojen ja omien vahvuuksien käyttöönottoa eri elämäntilanteissa. Kurssin teemoja ovat omat arvot, hyvinvoinnin tekijät, tunteet, jämäkkyys ja mikä saa ihmisen vahvaksi. Kurssi sopii esimerkiksi masennuksen kokeneille tai omaa itsetuntemusta pohtiville henkilöille.
– Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa tiistaisin ja torstaisin alkaen 12.9.
– Ilmoittautumiset 1.9 mennessä: Tuula (puh. 040 501 5411, tuula.myllykangas(at)balanssia.fi)
– Etäyhteysmahdollisuus: kurssille voi osallistua tietokoneella tai älypuhelimella/tabletilla (Android-käyttöjärjestelmä)

 

Kaksisuuntaiset

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön hallintakurssi perustuu työkirjatyöskentelyyn. Työkirjan pohjalta käydään läpi tietoa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, sen hoidosta, oireista ja niiden hallinnasta. Kurssilla on mahdollista saada tukea toisten kokemuksista, ymmärtää elämän rytmien merkitys ja tunnistaa ensioireet sekä löytää selviytymis- ja hallintakeinoja. Ryhmä toimii pienryhmänä ja kokoontuu kerran viikossa. – Kokoontumiskertoja on yhteensä kuusi. Kokoontumiset tiistaisin alkaen 12.9.
– Ilmoittautumiset 6.9 mennessä: Tuula (puh. 040 501 5411, tuula.myllykangas(at)balanssia.fi)
– Etäyhteysmahdollisuus: kurssille voi osallistua tietokoneella tai älypuhelimella/tabletilla (Android-käyttöjärjeselmä)

 

Kirjoittajat

Astu kanssamme kirjoittamisen ja tekstien maailmaan. Aiheet ja teemat ovat moninaiset: voimme kirjoittaa runoja, proosaa tai asiatekstejä. Teeman toiveita voi tuoda ryhmään tullessaan tai kertoa niitä matkan varrella. Omia tekstejään ei ole pakko näyttää ryhmässä eikä lukea, mutta mielellään kuulemme toistemme aikaansaannoksia, jos haluaa jakaa ne muiden huviksi ja hyödyksi.
– Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa joka toinen keskiviikko alkaen 13.9, päättyen 22.11.
– Ilmoittautumiset 1.9 mennessä: Tuula (puh. 040 501 5411, tuula.myllykangas(at)balanssia.fi).
– Etäyhteysmahdollisuus: kurssille voi osallistua tietokoneella tai älypuhelimella/tabletilla (Android-käyttöjärjestelmä).

 

Jännittäjät

Jännittäjille ja ahdistuneisuushäiriöitä kokeville (paniikkihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja ahdistuneisuus) tarkoitettu kurssimuotoinen keskustelu- ja vertaistukiryhmä. Kurssi sisältää tiedon ja keskustelun lisäksi toiminnallisia harjoituksia, jotka on koettu hyväksi oman tilanteen edistämisessä.
– Kurssi sisältää kahdeksan intensiivistä kokoontumiskertaa. Keskustelujen tukena käytetään Vapaaksi ahdistuksesta -työkirjaa.
– Kokoontumiset tiistaisin alkaen 10.10.
– Ilmoittautumiset 29.9 mennessä: Tuula (puh. 040 501 5411, tuula.myllykangas(at)balanssia.fi).
– Etäyhteysmahdollisuus: kurssille voi osallistua tietokoneella tai älypuhelimella/tabletilla (Android-käyttöjärjestelmä).

 

Kokkauskurssi

Kokkauskurssilla valmistetaan yhdessä monipuolisia aterioita ja ruokaillaan yhdessä.
Ilmoittaudu itse mukaan tai kokoa porukka, joka ilmoittautuu kurssille. Ryhmän koko max.5 hlö. Hinta 6,00 €.

1. kurssi 8.9. – 22.9., 3 kertaa perjantaisin, klo 11.00-13.00
2. kurssi 29.9.-13.10., 3 kertaa perjantaisin, klo 11.00-13.00

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Järjestöohjaaja Marika Laiho
040 189 3385, marika.laiho(at)balanssia.fi